Δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει διάσταση απόψεων ως προς το θέμα της Ελλάδας μεταξύ της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διέψευσαν οι εκπρόσωποί τους.

«Η Καγκελάριος συνεργάζεται με τον κ. Σόιμπλε θαυμάσια και σε πνεύμα απόλυτης εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι οι δύο πολιτικοί βρίσκονται σε συχνή επαφή και στενή επικοινωνία.

Σε ό,τι αφορά το γιατί ο κ. Σόιμπλε δεν συμμετείχε στην πενταμερή συνάντηση της περασμένης Δευτέρας, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι επρόκειτο για συνάντηση στο επίπεδο αρχηγών και σημείωσε ότι «δεν γίνεται όλοι να βρίσκονται σε όλες τις συναντήσεις», αλλά και ότι «δεν είναι πάντα απαραίτητο να συμμετέχει κανείς σε μια συνάντηση για να γνωρίζει τι συνέβη σε αυτή την συνάντηση».

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Γιέγκερ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο και επισήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε ενημερωθεί από την Καγκελαρία για την συνάντηση της περασμένης Δευτέρας και είχε συζητήσει σχετικώς τόσο με την Κριστίν Λαγκάρντ όσο και με τον Μάριο Ντράγκι στην Δρέσδη.