Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνομιλία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ και την συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών αναφέρθηκε και ο ρώσος Υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, σε δηλώσεις του στο περιθώριο τραπεζικού φόρουμ. 

«H Ελλάδα πρέπει να εργαστεί μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξεύρεση μιας λύσης εφαρμόζοντας παράλληλα και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις» τόνισε και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για χρεοκοπία της Ελλάδας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι η πληρωμή της δόσης του Ιουνίου προς το ΔΝΤ αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα συνδυαστικά με τις υπόλοιπες.

Σύμφωνα με πηγές από τη ρωσική πλευρά η επικοινωνία έγινε με ελληνική πρωτοβουλία. Όπως αναφέρουν συζητήθηκαν η επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, η ελληνική συμμετοχή στο διεθνές οικονομικό Forum της Αγίας Πετρούπολης που θα γίνει 18-20 Ιουνίου και ο έλληνας πρωθυπουργός  θα είναι ο τιμώμενος ηγέτης, καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδας στην τράπεζα των Brics.

Επίσης από τη Μόσχα προσθέτουν πως αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα του αγωγού Greek Stream και στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται τις αμερικανικές πιέσεις.