Σε σοβαρή διαφωνία Μέρκελ και Σόιμπλε που προκαλεί η διαφορετική τους οπτική για το ζήτημα της Ελλάδας αναφέρουν εκ νέου σε σημερινά δημοσιεύματά τους εφημερίδες της Γερμανίας όπως η Bild και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, οι οποίες τονίζουν ότι οι δύο τους τον τελευταίο καιρό έχουν μεγάλη απόσταση.

'Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της FAZ, «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πολλά παραπάνω από ένας απλός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αφού επισήμως στην πραγματικότητα ηγείται στα θέματα που έχουν κάνουν με το ευρώ. Στην τρέχουσα διαφωνία για το χρέος, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Σόιμπλε σε αντίθεση με την προϊσταμενό του διατυπώνει τις επιφυλάξεις του για την Ελλάδα και εκφράζεται με σκληρές εκφράσεις ειδικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «τον έχει κουράσει». 

Βέβαια, σημειώνει η εφημερίδα, αυτό μπορεί να είναι και τακτική, του «κακού αστυνομικού» που θέλει να έχει ο Σόιμπλε σε αυτήν την αντιπαράθεση και απέναντι στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή, η Μέρκελ δείχνει μεγαλύτερη προθυμία για να λυθεί το ελληνικό ζήτημα

«Δεν είναι σαφές αν όντως υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε και σε τι συγκλίνουν. Και οι δύο πάντως αντιπροσωπεύουν επίσημα την ίδια θέση» επισημαίνει το άρθρο. 

Στην Γερμανία υπάρχουν ανησυχίες για το γεγονός ότι το ρήγμα μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε είναι σοβαρό, σε βαθμό που κάποιοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο υπουργός Οικονομικών μπορεί και να υποβάλει την παραίτησή του. «Χωρίς Σόιμπλε δεν υπάρχει η ομάδα» υποστήριξε ο γερμανός πολιτικός Χανς Μίχελμπαχ. 

Το θέμα είχε θίξει σε άρθρο της και η συνήθως επιθετική προς την Ελλάδα Bild η οποία αναρωτιέται στον τίτλο «Θα συγκρουστεί η Μέρκελ με τον πιο σημαντικό συνεργάτη της;». 

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι υπήρξε ενόχληση από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών για την συνάντηση της Μέρκελ χωρίς εκείνον την Δευτέρα στο Βερολίνο και ότι ακούστηκαν τα λόγια «Ηταν ένα σόλο νούμερο της κυρίας»