current views are: 2

5 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση12:27

Επενδύσεις και διμερείς σχέσεις στη συνάντηση Κοτζιά με τον κινέζο ΥΦΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας είχε σήμερα στην Αθήνα ο Νίκος Κοτζιάς, με επίκεντρο την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και τις γεωπολιτικές εξελίξεις. 

Δημοσίευση 12:27’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας είχε σήμερα στην Αθήνα ο Νίκος Κοτζιάς, με επίκεντρο την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και τις γεωπολιτικές εξελίξεις. 

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας είχε σήμερα στην Αθήνα ο Νίκος Κοτζιάς, με επίκεντρο την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και τις παγκόσμιες εξελίξεις. 

«Με χαρά υποδέχτηκα σήμερα τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Chao, ο οποίος συζήτησε μαζί μου για τις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη μας, που εκπροσωπούν δυο από τους πιο παλιούς και βαθείς πολιτισμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον πολιτισμό της Κίνας και της Ελλάδος» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο έλληνας ΥΠΕΞ. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι συζήτησαν για τα προβλήματα στις παγκόσμιες εξελίξεις, για τη Μέση Ανατολή και τα κύματα μετανάστευσης, για ζητήματα που σχετίζονται με κύρια θέματα εξωτερικής πολιτικής της Κίνας, όπως είναι το ζήτημα της Ταϊβάν και το ζήτημα της ειρήνης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, τα θέματα που συνδέονται με το Κυπριακό  και ζητήματα που αφορούν τη Βαλκανική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε, μάλιστα, ότι στο θέμα του Κυπριακού «έχουμε πάντα στήριξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις που και οι δύο χώρες επιθυμούν να αναπτύξουν, τόσο στο εμπόριο όσο και τις επενδύσεις. «Κουβεντιάσαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη σε όλους τους τομείς των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας, όπως είναι η οικονομία, ιδιαίτερα οι επενδύσεις και το εμπόριο, ο πολιτισμός, τα μορφωτικά προγράμματα» ανέφερε.


σχετικα αρθρα