Δεύτερη θητεία στο «τιμόνι» του Eurogroup επιδιώκει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «ευρεία υποστήριξη» στους κόλπους της Ευρωζώνης.

«Τους τελευταίους μήνες μίλησα με πολλά πρόσωπα στην Ευρώπη και νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της δημόσιας τηλεόρασης της Ολλανδίας. 

Ο 49χρονος πολιτικός ανακοίνωσε εξάλλου ότι σήμερα υπέβαλε επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup, την ίδια ημέρα δηλαδή που ξεκινά η υποβολή υποψηφιοτήτων.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία, διαδέχτηκε στη θέση αυτή τον Λουξεμβούργιο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον Ιανουάριο του 2013. Η πρώτη θητεία του λήγει τον Ιούλιο.

Ως κυριότερος αντίπαλός του εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος ο οποίος στηρίζεται από το Βερολίνο. «Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει πει ότι θα στήριζε έναν Ισπανό υποψήφιο, αν υπήρχε, όμως αυτοί που αποφασίζουν είναι οι υπουργοί» Οικονομικών της ευρωζώνης, σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ. 

«Δεν θα πω ποιες χώρες υποσχέθηκαν να με στηρίξουν, εναπόκειται σ' αυτές να το πουν (δημοσίως) ή όχι», κατέληξε, υπενθυμίζοντας ότι η ψηφοφορία είναι μυστική.