Σε συνέντευξή του σε ραδιοσταθμό της Ηλείας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για «ανάγκη εθνικής συνεννόησης», ενώ τόνισε ότι πιθανές εκλογές τον Ιούλιο θα κατέστρεφαν την τουριστική περίοδο. 

'Οπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης: 

Εκλογές τον Ιούλιο δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα ποτέ. Καταστρέφουμε την τουριστική περίοδο. Καλό θα ήταν αυτή η Βουλή να βρει λύσεις και αμέσως μετά το καλοκαίρι να δούμε αν αυτές οι λύσεις προχωρούν. Εάν δεν προχωρούν τότε βεβαίως να πάμε σε εκλογές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι από επαφές του στο Παρίσι διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει συμμάχους και πως παρόλα τα λάθη που έχουν γίνει από την κυβέρνηση, υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την χώρα.

«Αρκεί, να τελειώνει αυτό το μαρτύριο της σταγόνας με την συμφωνία», σημείωσε.
 
Την ίδια στιγμή, σχετικά με την επικείμενη συμφωνία, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «θα μπορούσε να υπάρξει μία πολύ καλή συμφωνία τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση, τότε, αντί να προχωρήσει σε μία τέτοια συμφωνία, δεδομένου ότι όλοι ήταν διατεθειμένοι να συνεργαστούν όπως έλεγαν, καθώς είχαν βαρεθεί τους παλιούς ηγέτες και την προηγούμενη διακυβέρνηση, ήθελε να παίξει το παιχνίδι με τα λεξικά».
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέληξε ότι «περιμένει από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να μας κρατήσει στο ευρώ. Αυτό πρέπει να το διαβάσει καλά ο κ. Τσίπρας».