«Λίγοι ξέρουν τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή» σχολιάζει στο blog του ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον και αναρωτιέται εάν μπορεί να «ταρακουνήσει» απόψε την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον βρετανό δημοσιογράφο ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει τρεις επιλογές: προκήρυξη πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και στις ενέργειές της σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά και τη σύστασης της Επιτροπής για το χρέος.

«Ενώ ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι εταίροι προσπαθούν να προχωρήσουν σε μείωση του ελληνικού χρέους η κυρία Κωνσταντοπούλου εργάζεται ώστε να το ανακηρύξει μη υπαρκτό».

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι «έχοντας τη βοήθεια ειδικών, η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα 350 δισ. ευρώ από πολεμικές αποζημιώσεις».

Ο Πολ Μέισον προσθέτει ότι «οι έλληνες πολίτες στους δρόμους είναι νευρικοί. Ο κόσμος έχει κουραστεί από την αβεβαιότητα και είναι απόλυτα διχασμένος για το τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Το 50% των Ελλήνων –βάσει πρόσφατης δημοσκόπησης– τάσσεται υπέρ μίας συμφωνίας, ακόμη και εάν αυτή θα παραβιάζει τις "κόκκινες γραμμές" του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει, όμως, και ένα 41% που καλεί την κυβέρνηση να συγκρουστεί με την Ευρωζώνης. Αυτό το 41% μπορεί να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνουν νέες εκλογές και να του δώσει την απόλυτη πλειοψηφία».

Τέλος, σημειώνει ότι μεγάλο πρόβλημα για τους πιστωτές είναι ότι ακόμη και εάν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, η αντιπολίτευση – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ– δεν διαθέτει ικανά ποσοστά ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.