«Παράνομα τα μνημόνια, παράνομη και η συμφωνία που θα υπογράψετε», ανέφερε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στη Βουλή, κάνοντας λόγο για λύση ρήξης με την Ε.Ε.

«Μήπως η ρήξη είναι μια λύση; Πού θα οδηγηθεί η κατάσταση; Το ειδύλλιο με την Ευρώπη μήπως τελείωσε;» ανέφερε σημειώνοντας «μην βασίζεστε στον φόβο εν ονόματι ενός φετίχ που λέγεται ευρώ».

«Επί 5 χρόνια ότι μας έρχεται από την ΕΕ είναι δυσάρεστο, συμφωνούμε στην απόρριψη της πρότασης Γιούνκερ» τόνισε.

«Στη νέα συμφωνία οι όροι που υπήρχαν στα προηγούμενα μνημόνια θα υπάρχουν; Δεν ακούσαμε τίποτα για αυτά» είπε ο γραμματέας της Χ.Α. συμπληρώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε τίποτα από ότι έλεγε προεκλογικά», μιλώντας για «χαμένους μήνες».

«Δεν μας λέει ο Τσίπρας την αντιπρόταση που κάνει η κυβέρνηση. Δεν μας λέει αν η νέα συμφωνία θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Δεν μας λέει για το χρέος, αν εξαιρέσουμε την Επιτροπή Αλήθειας, δεν έχει γίνει τίποτα» τόνισε και επισημανε:

Είπε ακόμα ο πρωθυπουργός ότι κατάφερε να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα, το ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

«Θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στην καταγγελία του Μνημονίου σύμφωνα με την νωπή λαϊκή εντολή, αφού μέσα στην καπιταλιστική ζούγκλα του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει λύση. Ελπίζουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό και να του επιβάλλουν την μαρξιστική ισοπέδωση της κοινωνίας, αγνοώντας ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» σημείωσε.

«Δεν υπάρχει λύση στο  χρέος, παρά μόνο η καταγγελία του όπως υποστηρίζουν μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λέξη από τον πρωθυπουργό και τον Σαμαρά για επαχθές χρέος. Όλα τα χρήματα που δανείστηκε η Ελλάδα δεν πήγαν προς όφελος του λαού» συμπλήρωσε.

«Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη: Όχι άλλο Μνημόνιο, Όχι στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, επιστροφή στην εθνική παραγωγή, δουλειά στον Έλληνα εργάτη, να κάνουμε όλοι μαζί τον εθνικό προστατευτισμό την νέα στρατηγική για αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας» κατέληξε.