Στην ελληνική Βουλή και στις ομιλίες του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ήταν στραμμένα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, που σχολιάζουν  τις θέσεις του για τη διαπραγμάτευση και τα μηνύματα που έστειλε σε Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ.

«Ο Τσίπρας απορρίπτει ως παράλογη την προσφορά των πιστωτών» σχολιάζουν οι Financial Times. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι, ωστόσο, ο έλληνας πρωθυπουργός ενδιαφέρεται ακόμα να βρει μία συμβιβαστική λύση. «Παρά την απόσταση στις δύο πλευρές είπε σε κάποιο σημείο: Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία λύση» προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

Για μία «ανησυχητική αντίφαση» στην ομιλία του πρωθυπουργού κάνει λόγο ο Guardian. Από τη μία ο έλληνας πρωθυπουργός δεν υποχωρεί, αλλά από την άλλη λέει ότι η συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ και διερωτάται πώς αυτή θα επιτευχθεί, σημείωσε ο Guardian στη ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη των εξελίξεων. «Όμως δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Και δεν φαίνεται ότι και το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν θα αναδιπλωθούν ξαφνικά. Οπότε πώς θα υπάρξει συμφωνία;», αναρωτιέται.

«Ο Τσίπρας λέει στους δανειστές να μην ταπεινώνουν την Ελλάδα» γράφει το BBC, σημειώνοντας ότι έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε τους διεθνείς πιστωτές να μην θέτουν τεπεινωτικούς όρους στη χώρα, την ώρα που χρειάζεται άμεσα χρηματική στήριξη.

«Έπειτα από την αναστολή των πληρωμών στο ΔΝΤ η Ελλάδα παραμένει σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές» αναφέρει το γερμανικό Spiegel στην ιστοσελίδα του, προσθέτοντας ότι σε ομιλία του στη Βουλή ο κ. Τσίπρας απέρριψε την πρόταση των δανειστών ως παράλογη.