Αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ αλλά και του πρωθυπουργού, άφησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στο θέμα της συναίνεσης. Το κοινοβούλιο δεν είναι μόνον χώρος διαφωνιών αλλά και χώρος προτάσεων και συνεννόησης, και αυτό το έχουν ξεχάσει παντελώς κάποιοι τον τελευταίο καιρό, δήλωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι σαφώς και υπάρχει κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα, αλλά επικαλέστηκε τις έρευνες κοινής γνώμης λέγοντας πως ο κόσμος πιστεύει ότι οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν ασκούν σωστά το ρόλο τους: «Το κακό για τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά είναι το ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ένα ποσοστό των ερωτωμένων που ανέρχεται στο 80% περίπου, πιστεύει ότι αυτοί δεν ασκούν σωστά το ρόλο τους» είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Στο μεταξύ ο κ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM, απηύθυνε πρόταση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καλέσει άμεσα τα κόμματα σε διάλογο με στόχο την εθνική συνεννόηση.

Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να προσέλθει στο διάλογο, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτόν και ο Φώτης Κουβέλης και η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού, όπως υποστήριξε, «ο Φώτης Κουβέλης θα πει χρήσιμα πράγματα, η Ντόρα Μπακογιάννη καταθέτει μία οικογενειακή εμπειρία, γιατί να την πετάξουμε;».

Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε στον πρωθυπουργό να καλέσει τους αρχηγούς «να κλειστούμε το Σαββατοκύριακο σε ένα γραφείο, όσοι έχουμε όρεξη να συνεννοηθούμε, γιατί ο κ. Τσίπρας και η κα Παπαρήγα το έχουν απορρίψει, ποιοι θέλουν να αναλάβουν τη συνευθύνη, όχι όμως σε αυτό που ο κ.Παπανδρέου έχει αποφασίσει. Συνευθύνη σε αυτό που θα αποφασιστεί από την ομάδα εργασίας που θα συσταθεί και μετά, πάμε σε κυβέρνηση, η οποία δεν είναι απαραίτητο να αποτελείται από κομματικά στελέχη».

Επίσης ο κ.Καρατζαφέρης χαρακτήρισε προσβλητικό και μειωτικό να μας λένε από το εξωτερικό ότι πρέπει να τα βρούμε, την ώρα που «καυγαδίζουμε πάνω από το πτώμα».

Πρότεινε κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει διάλογος με «εκείνους που απέτυχαν σε ότι τους ανετέθη», και εκτίμησε ότι «αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα έχει ανάγκη, να δούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι».