Η πρόταση των θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα οδηγεί σε «κοινωνική γενοκτονία». Aυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος έκανε λόγο «εθνική εκκαθάριση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Mega και ανέφερε πως οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ και τόνισε πως «είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης». 

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού και φέρνει την ελληνική πλευρά πολύ πιο μακριά από το δικό της πρόγραμμα. 

«Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «την πάτησαν αρκετοί στην κυβέρνηση όταν επένδυσαν στη διένεξη δήθεν του ΔΝΤ, το οποίο στην τελική πρότασή του είναι το ίδιο με τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα που θα έχει την Τετάρτη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι «η μάχη του πρωθυπουργού για καλύτερη συμφωνία». Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η συμφωνία θα είναι επώδυνη ενώ την ίδια ώρα εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται.