current views are: 6

7 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση13:29

Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαδεχόμενος τον Φώτη Κουβέλη. Ο 36χρονος πρώην γραμματέας του κόμματος εξέλεξη πριν από λίγο με 312 ψήφους, έναντι 246 της συνυποψήφιάς του Μαρίας Γιαννάκάκη, σε σύνολο 590 που ψήφισαν, δηλαδή με ποσοστό 53%, συμπεριλαμβανομένων των άκυρων και των λευκών. 

Δημοσίευση 13:29’
αρθρο-newpost

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαδεχόμενος τον Φώτη Κουβέλη. Ο 36χρονος πρώην γραμματέας του κόμματος εξέλεξη πριν από λίγο με 312 ψήφους, έναντι 246 της συνυποψήφιάς του Μαρίας Γιαννάκάκη, σε σύνολο 590 που ψήφισαν, δηλαδή με ποσοστό 53%, συμπεριλαμβανομένων των άκυρων και των λευκών. 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαδεχόμενος τον Φώτη Κουβέλη. Ο 36χρονος πρώην γραμματέας του κόμματος εξέλεξη πριν από λίγο με 312 ψήφους, έναντι 246 της συνυποψήφιάς του Μαρίας Γιαννακάκη, σε σύνολο 590 που ψήφισαν, δηλαδή με ποσοστό 53%, συμπεριλαμβανομένων των άκυρων και των λευκών.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ευχαρίστησε τους συνέδρους για την εκλογή του, μίλησε για επιλογή ανανέωσης και επανεκκίνησης της ΔΗΜΑΡ σε προοδευτικές πολιτικές. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα λειτουργήσει συλλογικά και πως το κόμμα δεν είναι δεδομένο για κανέναν, θα διατηρήσει την αυτονομία του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητήσει προτάσεις και προοπτικές συνεργασίας για διέξοδο της χώρας από την κρίση.

«Ευχαριστώ τους Συνέδρους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με την εκλογή στη θέση του Προέδρου. Είναι εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης. Εντολή για μία προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον και όχι για την συντήρηση των κατεστημένων δομών του παρελθόντος. Με ανανέωση ιδεών και πολιτικών πρακτικών» τόνισε στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε: 

«Συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου για την συμμετοχή τους στην διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φώτη Κουβέλη για όσα προσέφερε στη ΔΗΜΑΡ από τη θέση του Προέδρου. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Θα κάνω ότι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά, με ενότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιδίωξη μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Με σύνθεση και αποφασιστικότητα.

Είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο με σαφή οριοθέτηση του χώρου στα πλαίσια των αρχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες. Το αντίθετο, η διακριτή μας πολιτική παρουσία διευκολύνει τις συνεργασίες. Απαιτείται όμως ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό.

Στόχος μας παραμένει η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Μακριά από λαϊκισμούς.  Χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Για να μπει ένα τέλος στις συντηρητικές πολιτικές και στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων. Για να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση αυτή και να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, από σήμερα γυρίζουμε σελίδα αλλάζοντας τα όλα».

To βιογραφικό του Θανάση Θεοχαρόπουλου

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 36 ετών και είναι Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας. Κατάγεται από την Βέροια. Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Έχει εργαστεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και του εξωτερικού.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης και την οικονομική περιβάλλοντος. Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία. Συμμετέχει στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυση της, ως μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας ΔΗΜΑΡ Ημαθίας, μέλος του Περιφερειακού οργάνου ΔΗΜΑΡ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.

τη συνέχεια διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση. Διατέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε δύο φορές, τόσο μετά το 2ο, όσο και μετά το 3ο Συνέδριο, τον Οκτώβριο του 2014 όπου εκλέχθηκε στην 1η θέση της νέας Κεντρικής Επιτροπής.


σχετικα αρθρα