current views are: 1

7 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση17:42

Η ΝΔ ετοιμάζεται για εκλογές αλλά και… συνεννόηση

Απαντήσεις σε δύο βασικά ζητήματα, συνεχίζει να ζητά η Λεωφόρος Συγγρού από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, δύο εικοσιτετράωρα μετά την κοινοβουλευτική μάχη της Παρασκευής. 

Δημοσίευση 17:42’
αρθρο-newpost

Απαντήσεις σε δύο βασικά ζητήματα, συνεχίζει να ζητά η Λεωφόρος Συγγρού από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, δύο εικοσιτετράωρα μετά την κοινοβουλευτική μάχη της Παρασκευής. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Απαντήσεις σε δύο βασικά ζητήματα, συνεχίζει να ζητά η Λεωφόρος Συγγρού από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, δύο εικοσιτετράωρα μετά την κοινοβουλευτική μάχη της Παρασκευής. Την ίδια ώρα η ηγετική ομάδα της ΝΔ έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, καθώς η εκτίμηση που υπάρχει, είναι πως απόσταση μεταξύ συμφωνίας και ρήξης, είναι η ίδια.

Το πρώτο θέμα στο οποίο ζητούν απάντηση στην ΝΔ, είναι το κάλεσμα για τη «μεγάλη εθνική συνεννόηση» που απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Αλέξη Τσίπρα. Για να προχωρήσει αυτή η συνεννόηση, υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις, σημείωνε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου.

Καταρχήν, έλεγε το ίδιο στέλεχος, ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δεύτερον, σημείωνε, είναι αναγκαίο να υπάρξει αλλαγή πολιτικής, ώστε να απομακρυνθούμε από τα υφεσιακά μέτρα που περιέχει όχι μόνο η πρόταση της τρόικας, αλλά και η πρόταση Τσίπρα, και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Τρίτη προϋπόθεση για να υπάρξει συνεννόηση, είναι να γίνει κοινή προσπάθεια για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας.

Σε κανένα από τα παραπάνω δεν απάντησε ο κ. Τσίπρας στις τρεις τοποθετήσεις του από το βήμα της Βουλής, σημείωναν από τη ΝΔ, όπως δεν απάντησε ούτε στα περί πρόωρων εκλογών. Για το σενάριο αυτό από τη Συγγρού λένε πως αυτός που απειλείται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν είναι η ΝΔ, αλλά η χώρα. «Στη ΝΔ δεν φοβόμαστε τις εκλογές, η χώρα δεν το αντέχει», λένε από την αξιωματική αντιπολίτευση, εστιάζοντας σε δύο σημεία: αν δεν γίνει συμφωνία, σε τι συνθήκες θα γίνουν εκλογές και σε περίπτωση που προκηρυχθούν τι θα ζητηθεί στον κόσμο να ψηφίσει; «Ναι ή όχι στην Ευρώπη;»

Στο πλαίσιο αυτό από τη ΝΔ, κατηγορούν τον πρωθυπουργό, ότι οργάνωση την τελευταία συζήτηση στη Βουλή, επειδή ψάχνει συνενόχους στην αποτυχία του. Μάλιστα όπως φέρεται να έχει πει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς σε συνομιλητές του, διαχωρίζοντας τη θέση του «από τη στιγμή που δεν διαπραγματευόμαστε, η αποτυχία και η αδυναμία συμφωνίας ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα».

Η θέση της Συγγρού πάντως για τις πρόωρες εκλογές, είναι «όχι στις κάλπες, αλλά έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο». Ο κομματικός μηχανισμός και ο οργανωτικός τομέας της ΝΔ βρίσκεται σε εγρήγορση, με τις προσυνδιασκέψεις και τις νομαρχιακές συνελεύσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. 

Παράλληλα οι επαφές με νυν και πρώην βουλευτές, αλλά και με απλά κομματικά μέλη είναι καθημερινές, ενώ αναδιοργάνωση έγινε και στον κομματικό μηχανισμό όπου αξίζει να σημειωθεί πως πια, από τους 10 επικεφαλής των Γραμματειών της Συγγρού, οι 7 είναι κάτω των 45 ετών. Ταυτόχρονα, κλιμάκια βουλευτών του κόμματος επισκέπτονται περιοχές σε όλη τη χώρα, για μια σειρά ζητημάτων που κινούνται από τη μετανάστευση μέχρι την αγροτική πολιτική. 


σχετικα αρθρα