Την πιθανότητα να μην πληρωθούν οι δόσεις του Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας το πρωί στο Mega τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις και για τα υπόλοιπα... βλέπουμε. 

«Τέλη Ιουνίου προηγείται η πληρωμή των μισθών και συντάξεων και θα δούμε τι θα γίνει με τις δόσεις στο ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Από τη στιγμή που οι δανειστές δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τις ελληνικές θέσεις μπορούμε και εμείς να αναθεωρήσουμε μέρος των προτάσεών μας» πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ την Τετάρτη είπε πως θα είναι καθοριστική για την επίτευξη συμφωνίας ωστόσο εκτίμησε ότι θα φτάσουμε τελικά σε συμφωνία. 

Όσον αφορά τα σενάρια εκλογών, ο υπουργός εργασίας τόνισε ότι η νέα προσφυγή στις κάλπες «είναι συνάρτηση από την επίτευξη ή όχι συμφωνίας». «Στην περίπτωση αυτή το ερώτημα που θα τεθεί στους πολίτες, είναι ενισχύστε μας να επιτευχθεί συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλουμε» δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε τις καταγγελίες του ότι κάποιες τράπεζες προτείνουν στους πελάτες τους να αγοράζουν αμοιβαία κεφαλαία εξωτερικού όπως αποκάλυψε χθες μιλώντας στον Τάκη Χατζή και στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ.