Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται ενωτικός, με όραμα και στόχους για το μέλλον της παράταξης. 
 
Δίνοντας το στίγμα των θέσεών του από το 10ο συνέδριο του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος, που δεν έχει λείψει από καμία μάχη στο ΠΑΣΟΚ, έκανε εκτενή αναφορά στην αναγέννηση της παράταξης και στους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί αυτό.  
 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αυτοδημιούργητος επαγγελματίας, με σκληρή δουλειά και χωρίς οικογενειακούς δεσμούς με την πολιτική τάχθηκε κατά της αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η δημοκρατική παράταξη είναι η προοπτική του, πρότεινε επισήμως να αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ και να γίνει ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη και το ενιαίο συνέδριο του κόμματος της κεντροαριστεράς να γίνει μέσα στο 2015, ενώ δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει την άλωση της παράταξης.
 
«Είμαστε στην αρχή της επόμενης μέρας, είμαστε εδώ όλοι και οι τρεις υποψήφιοι. Κάθε ψήφος για τον οποιονδήποτε από μας είναι ψήφος για την αναγέννηση της παράταξης, γιατί τώρα γίνεται το πρώτο επόμενο βήμα της» είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Από δω και πέρα, η παράταξη μόνο ν' ανεβαίνει μπορεί. Όλα τα κακά, όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει. Τώρα αντιπολιτεύεται μ' έναν τρόπο έντιμο, καθαρό, δίκαιο, ορθολογικό, σωστό με την αλήθεια μπροστά. Οι δημαγωγοί διαψεύδονται. Κάθε μέρα ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ακόμη περισσότερο ότι τελικά δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπήρχε τίποτα. Yπήρχαν μόνο ψέματα και δημαγωγίες με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας».