Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Χαμηλά προτίθεται να κρατήσει το Μαξίμου το θέμα  της διαπραγμάτευσης για την συμφωνία, τουλάχιστον μέχρι την νέα τριμερή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. 

Αυτό φάνηκε και κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε βράδυ Σαββάτου με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναλαμβάνει στους δύο ευρωπαίους ηγέτες ότι επιθυμεί την συμφωνία και ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί και το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός απέφυγε να σταθεί επικριτικά απέναντι στο κείμενο-πρόταση των δανειστών, όμως κομψά είπε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι ως προς το σύνολό του φάνηκε πως απορρίφθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο. Εκ των πραγμάτων ο κ. Τσίπρας δέχτηκε ότι κάποιες από τις προτάσεις των θεσμών θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ελληνική «ρεαλιστική» πρόταση, ενώ προσπάθησε να περάσει το μήνυμα πως η πρόταση του Μαξίμου αποτελεί μία  καλή βάση συζήτησης. 

Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ολάντ του συνέστησαν να επιταχύνει τις διαδικασίες κι έτσι, ήδη έχει αρχίσει η προσπάθεια συρραφής των δύο κειμένων με βαρύτητα  στο ελληνικό, χωρίς ωστόσο να φανεί ότι η κυβέρνηση απορρίπτει φανατικά και στο σύνολό της την πρόταση των θεσμών. Αυτό σημαίνει ότι  και σήμερα και αύριο το οικονομικό επιτελείο σηκώνει μανίκια και πιάνει δουλειά προσπαθώντας να ενσωματώσει στο ελληνικό κείμενο-προίον της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group- κάποιες από τις προτάσεις των πιστωτών που δεν θεωρούνται ακραίες. 

Αυτήν την τροποποιημένη πρόταση θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας μαζί του στις Βρυξέλλες και θα την παρουσιάσει ως την αντιπρόταση της ελληνικής πλευράς. 

Σε ό,τι αφορά την «ένταση» με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το Μαξίμου απέφυγε την πυροδότησή της προσπαθώντας να δείξει ότι πρόκειται για μία παρεξήγηση που ωστόσο μπορεί να λυθεί τις επόμενες ημέρες.. Από την κυβέρνηση αποδίδουν την δυσφορία του προέδρου της Κομισιόν στο γεγονός πως  κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός  δεν μίλησε για πρόταση των τριών θεσμών και παρουσίασε το κείμενο των δανειστών ενδεχομένως ως μία πρόταση Γιούνκερ η οποία δεν μπορεί να έχει καμία τύχη ως προς τον πυρήνα της.