Ως «βάση συζήτησης που δεν υιοθετείται στο σύνολό της» σχολίασε τις κυβερνητικές προτάσεις στους θεσμούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, ενώ υπογράμμισε ότι η λύση για την Ελλάδα δεν μπορεί να κινείται σε μνημονιακές λογικές.

'Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεουτσάκος:

Οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι βάση συζήτησης δεν υιοθετούνται στο σύνολό τους. Η λύση για την Ελλάδα δεν μπορεί να κινείται σε μνημονιακές λογικές, σε παραλλαγές μνημονιακών επιλογών. Οφείλει να έχει σταθερές, αποφασιστικότητα και να κινηθεί στις προγραμματικές της δεσμεύσεις της. Η κυβέρνηση δεν θα φέρει τις 47 σελίδες στην Βουλή, θα φέρει πρώτα τη ρύθμιση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο.

Σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο, «οι δανειστές θα παίξουν ενωτικό ρόλο, ή θα παίξουν τον ρόλο οικονομικού δολοφόνου και δεν θα υπάρξει δυνατότητα κοινού τόπου. Η πρόταση της κυβέρνησης ξεκινά από προαπαιτούμενα την διευθέτηση του χρέους και την ρευστότητα».

Αναφερόμενος, τέλος, στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε ότι «θα κάνουμε διαδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά και καλούμε και τα άλλα κόμματα».