Σταθάκης: Η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή

Σταθάκης: Η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή

Βέβαιος ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές θα περάσει από τη Βουλή και ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί εκλογές εμφανίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού δήλωσε:

Θεωρώ ότι η απόσταση γεφυρώνεται. Χρειάζεται ίσως ισχυρότερη πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές να βρούμε τη χρυσή τομή», είπε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και εκτίμησε πως η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή πιο εύκολα από ό, τι εκτιμούν οι αναλυτές και δεν θα χρειαστεί η προσφυγή στις κάλπες.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως  η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει ορισμένες κατηγορίες μέτρων οι οποίες εξ ορισμού δημιουργούν πολιτικά προβλήματα και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει να εξασφαλίσει χαμηλά πλεονάσματα καθώς και τη διατήρηση των εργασιακών.

«Η κυβέρνηση επέλεξε μια στρατηγική η οποία μετατόπισε τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης σε κάποιο επίπεδο που είναι πιο συμβατό με το αποτέλεσμα των εκλογών», τόνισε ο κ. Σταθάκης

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η επίτευξη της συμφωνίας θα απελευθερώσει συγκεκριμένες αναπτυξιακές δυνατότητες μολονότι το κείμενο της συμφωνίας δεν έχει από μόνο του αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο