«Πρέπει να δούμε την τακτική μας που θα επαναφέρει όλες τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας», δήλωσε ο Θανάσης Πετράκος, προσθέτοντας πως «αφού αυτοί επιδιώκουν να αλλάξουν τη βάση της διαπραγμάτευσης, να την αλλάξουμε κι εμείς».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Όταν επί τέσσερις μήνες δείχνεις μία πολύ μεγάλη θέληση που υπερβαίνει και τις αρχές σου και τις ανάγκες της κοινωνίας, και δίνεις ένα κείμενο που περιλαμβάνει σοβαρότατες υποχωρήσεις από τις θέσεις σου και η στάση τους είναι αυτή η πρόκληση, τότε αυτό δείχνει πως οι εταίροι μας, με τη διαπραγμάτευση, στόχο έχουν να εξευτελίσουν την κυβέρνηση και τη χώρα και να στείλουν μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης ότι δεν δικαιούνται να ψηφίζουν αριστερή κυβέρνηση διότι θα τιμωρούνται σκληρά.

Ακόμη, ο κ. Πετράκος σημείωσε ότι το θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι κυρίαρχο και πρέπει να τίθεται στις διαπραγματεύσεις, διότι δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη: Η ρευστότητα των τραπεζών και το κόστος ενέργειας.

«Όταν, λοιπόν, οι δανειστές μιλούν για 23% ΦΠΑ στην ενέργεια, αυτό είναι πρόκληση, και αποδεικνύεται πως ο στόχος είναι να μετατραπεί η χώρα σε χώρα εισαγωγών, σε χώρα εξαρτώμενη, νεοαποικία, δηλαδή», επεσήμανε.