Λίγες ώρες μετά την συνάντηση Σόιμπλε-Βαρουφάκη στο Βερολίνο, δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου κάνουν λόγο για «καλό κλίμα», «κοινή κατανόηση» του προβλήματος, αλλά και για «συμβουλές του Σόιμπλε» προς τον έλληνα ομόλογό του. 

H γερμανική εφημερίδα Bild μιλά για«φιλική ατμόσφαιρα» στην συνάντηση των δύο, ενώ υπογραμμίζει τις «συμβουλές» που έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ότι ανάμεσα στους δύο άνδρες έλαβε χώρα μια «καθαρή συνομιλία» με στόχο την ταχύτερη πορεία των διαπραγματεύσεων και την επίλυση βασικών ζητημάτων. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, το γερμανικό περιοδικό Focus αναφέρει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης απήυθυνε έκκληση για απο κοινού συμβιβασμό για την επίυση της κρίσης.

Οπως τόνισε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών «πρέπει να βρεθεί μια συνολική, προγραμματισμένη και κοινή λύση στο ζήτημα της Ελλάδας».

«Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν τις ευθύνες του. Αυτό είναι απόλυτα σημαντικό για την ακεραιότητα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκης Ενωσης» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης

'Οπως αναφέρει το περιοδικό, ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομίλησε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εξαιρετικά φιλικά κλίμα, ενώ τόνισε ότι «με τον κ. Σόιμπλε έχουμε κοινή κατανόηση απέναντι στο πρόβλημα».

Για καλό κλίμα στην συνάντηση των δύο υπουργών κάνει, πάντως, λόγο και η Die Welt, σε κομμάτι με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να παίζει πόκερ μέχρι την τελευταία στιγμή».

Η εφημερίδα τονίζει, ωστόσο, ότι παρά το θετικό κλίμα στην συνομιλία, δεν έγινε γνωστό αν υπήρχε τελικά σύγκλιση σε σημεία της συμφωνίας.