current views are: 1

8 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση14:29

Αβραμόπουλος: Τεστ για την Ευρώπη το μεταναστευτικό – Είμαστε αποφασισμένοι (φωτό)

Δημοσίευση 14:29’

Το μεταναστευτικό ζήτημα συζήτησε σήμερα στη Ρώμη ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την συνάντησή που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Angelino Alfano.

Ο κ. Αβραμόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ζήτησε την συνεργασία της Ιταλίας προκειμένου να υλοποιηθεί η νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση, η οποία όπως τόνισε ότι «είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για την καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών προκλήσεων και θα πρέπει να υλοποιηθεί σε συνεργασία με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Για τον μηχανισμό μετεγκατάστασης μεταναστών, ο Επίτροπος υπογράμμισε ότι για να βοηθήσουμε τις χώρες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαχείριση του αυξημένου αριθμού μεταναστών, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, «προτείναμε την μετεγκατάσταση 40.000 ατόμων που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας».

Τέλος,αναφέρθηκε στις επικείμενες συζητήσεις για την Ατζέντα που θα πραγματοποιηθούν στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίησή της:

H Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση είναι ένα τεστ για την Ευρώπη. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε.


σχετικα αρθρα