Με τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση της διαδικασίας διαβούλευσης και ειδικότερα ο τρόπος σύγκλισης στο δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του 2016.

Στη συνάντηση του Επιτρόπου με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του Γάλλου Επιτρόπου, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σημειώνοντας ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς.
 
Όπως επισημαίνει, η κυρία Μπράιτχαρτ , «σε αυτό το στάδιο των διαβουλεύσεων, όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών είναι χρήσιμες». Τονίζει, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας, χωρίς τη συγκατάθεση και των τριών θεσμών.

«Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, στις 20 Φεβρουαρίου», αναφέρει η εκπρόσωπος της Επιτροπής.