Από αύριο Τρίτη, έπειτα από εντολή της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου στον φρούραρχο της Βουλής, όλοι οι αστυνομικοί πλην των τροχονόμων, δεν θα φορούν την στολή τους αλλά πολιτικά.

Το νέο αυτό καθεστώς αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να είναι αναγνωρίσιμοι οι αστυνομικοί που φυλάσσουν το Κοινοβούλιο, ενώ κύκλοι της Βουλής επισημαίνουν ότι η αλλαγή αυτή είναι επιβεβλημένη έπειτα και από την καθαρή δήλωση του Νίκου Μαζιώτη ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα σε δημόσιο κτίριο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να φοράνε σακάκι σε κάθε περίπτωση ενώ σε ευκρινές σημείο θα πρέπει να έχουν την υπηρεσιακή τους κάρτα για να αποφευχθούν ενδυματολογικά ζητήματα.

«Καταργούνται απο αύριο οι στολές στην ενδυμασία των αστυνομικών με αποφαση του Φρουραρχιυ της Βουλής. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται επιβεβλημένη, απο κύκλους της Βουλής, μετά την καθαρή δήλωση Μαζιωτη για χτύπημα σε δημόσιο κτήριο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί δεν φαίνεται να έχουν αντιρρήσεις με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων να δηλώνει στο newpost ότι η απόφαση αυτή δεν συνιστά πρόβλημα.