Δημοσκόπηση: Φόβος για έξοδο από το ευρώ - Πτώση 2% του ΣΥΡΙΖΑ - Το 55,5% θέλει νέο κόμμα στη θέση της ΝΔ

Δημοσκόπηση: Φόβος για έξοδο από το ευρώ - Πτώση 2% του ΣΥΡΙΖΑ - Το 55,5% θέλει νέο κόμμα στη θέση της ΝΔ

Αυξανόμενο φόβο για Grexit, πτώση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμία των πολιτών για νέο κομμα στην Κεντροδεξιά δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Η προοπτική μια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ φοβίζει το 51,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 16% ελπίζει σε αυτή την προοπτική. Το 28% δεν πιστεύει ότι μία τέτοια εξέλιξη «θα σημάνει κάτι διαφορετικό» για την ελληνική οικονομία και το 4,5% αποκλείει εντελώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 18 μονάδων (34,5%-16,5%) της ΝΔ. Ακολοθούν Ποτάμι και Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%. Το ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων και η Νέα Δημοκρατία άνοδο 1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα. Άνοδος 1% και για το ΚΚΕ, με τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής να παρουσιάζουν διακυμάνσεις μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Σε ερώτηση για τον χώρο της Κεντροδεξιάς, το 55,5% επιθυμεί νέο κόμμα στη θέση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 20,5% επιλέγει τη συσπείρωση γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κεντροαριστερά, ένωση σε ένα κόμμα επιλέγει το 39%, ενώ την ίδια ώρα διάλυση των κομμάτων και ενσωμάτωση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιθυμεί το 30%.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο