Αυξανόμενο φόβο για Grexit, πτώση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμία των πολιτών για νέο κομμα στην Κεντροδεξιά δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Η προοπτική μια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ φοβίζει το 51,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 16% ελπίζει σε αυτή την προοπτική. Το 28% δεν πιστεύει ότι μία τέτοια εξέλιξη «θα σημάνει κάτι διαφορετικό» για την ελληνική οικονομία και το 4,5% αποκλείει εντελώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 18 μονάδων (34,5%-16,5%) της ΝΔ. Ακολοθούν Ποτάμι και Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%. Το ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων και η Νέα Δημοκρατία άνοδο 1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα. Άνοδος 1% και για το ΚΚΕ, με τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής να παρουσιάζουν διακυμάνσεις μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Σε ερώτηση για τον χώρο της Κεντροδεξιάς, το 55,5% επιθυμεί νέο κόμμα στη θέση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 20,5% επιλέγει τη συσπείρωση γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κεντροαριστερά, ένωση σε ένα κόμμα επιλέγει το 39%, ενώ την ίδια ώρα διάλυση των κομμάτων και ενσωμάτωση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιθυμεί το 30%.