Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Με τα όρια του Μαξίμου παίζει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία δημιουργώντας νέο θερμό επεισόδιο με τον Γιάννη Πανούση προκαλεί ενδοκυβερνητικά προβλήματα την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να είναι προσηλωμένος στο θέμα της συμφωνίας. 

Η χθεσινοβραδινή πύρινη ανακοίνωση της Ζωής κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη τον οποίο καλεί να μην εμπλέκεται στα του οίκου της και να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο προκάλεσε αναστάτωση στο Μαξίμου που προηγουμένως είχε να αντιμετωπίσει και την επιστολή της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που αξιώνει την απομάκρυνση του Πανούση

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας όταν πριν από ενάμιση μήνα αποφάσισε να μεταβεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης καλύπτοντας πολιτικά τον εξωκοινοβουλευτικό Πανούση δεν το έκανε για να δέχεται διαρκώς οχλήσεις για τον υπουργό. Διότι αυτήν την στιγμή αυτό που ενδιαφέρει το κυβερνητικό επιτελείο είναι το να μην έρχεται αντιμέτωπο με  κυβερνητικές τριβές και αντιπαραθέσεις γνωρίζοντας ότι ένα δεύτερο βαρύ πρόβλημα πλην του γνωστού προβλήματος με τον κατοικοεδρεύοντα στην Νίκης και Μητροπόλεως υπουργό  δεν είναι εύκολα διαχειρίσμο. 

Κυβερνητικές πηγές ψέγουν την Κωνσταντοπούλου γιατί είναι ασυγκράτητη και δημιουργεί κυβερνητικά προβλήματα την ώρα που το Μαξίμου θέλει να είναι στοχοπροσηλωμένο στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προβληματιστεί ουκ ολίγες φορές με την στάση της Προέδρου της Βουλής ωστόσο δυσκολεύεται να έρθει αντιμέτωπος με μία προσωπική του επιλογή. Διότι όταν  ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε την κυβέρνηση από την Κουμουνδούρου ακόμη είχε πάρει την απόφαση να μην στείλει την Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Δικαισούνης. Κάτι που γνωστοποίησε και στην ίδια. Τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου του αντιπρότεινε να πάει στη Βουλή ως Πρόεδρος κι ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από σκέψη έκανε αποδεκτή την πρότασή της, αν και ο αρχικός σχεδιασμός προωθούσε τον Νίκο Βούτση στο θεσμικό αξίωμα και τον Πάνο Σκουρλέτη στο υπερυπουργείο Εσωτερικών.

Τώρα το θέμα Κωνσταντοπούλου έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό της κυβέρνησης και δεν θεωρείται καθόλου εύκολη η επίλυση του με κάποια πρωθυπουργική πρωτοβουλία.