Για ενορχηστρωμένες πιέσεις προς την Ελλάδα κάνει λόγο δημοσίευμα του Bloomberg

Όπως γράφει το αμερικανικό πρακτορείο κλιμακώνεται η απογοήτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα μια μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 

Ο κλοιός σφίγγει από την Καγκελάριο Μέρκελ στη Γερμανία που ζήτησε επείγουσα δράση από την ελληνική κυβέρνηση, μετά και τις ανησυχίες που εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των επτά ηγετών (G7) σχετικά με την αντιπαράθεση για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει ότι μπορεί να μείνει στη ζώνη του ευρώ.

Την ίδια ώρα ο Βαρουφάκης είπε στο Βερολίνο αργά τη Δευτέρα ότι η ενίσχυση προς την Ελάδα θα μπορούσε να απελευθερωθεί σε μια νύκτα εάν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης πάρουν στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις.

Συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί και κουβέντιασαν για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με έμφαση στην πορεία του προϋπολογισμού

Στο G7 ο Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε την Ελλάδα να πάρει σοβαρά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ζητώντας παράλληλα ευελιξία από τους εταίρους.