Το ειδυλλιακό περιβάλλον της Βαυαρίας φαίνεται πως δεν επέδρασε ιδιαίτερα στο νευρικό σύστημα των G7, καθώς όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμά της, η «Ελλάδα νευριάζει τους G7»

'Οπως αναφέρει το δημοσίευμα: « Η Καγγελάριος μίλησε για το κλίμα και τα αντιβιοτικά. Μίλησε, επίσης, για την Ουκρανία, τον Πούτιν και τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία. 

Αλλά να σου και πάλι μπροστά στους G7 : Οι έλληνες και οι ατελείωτες προσπάθειες να αποφύγουν την χρεοκοπία. Ξανά και ξανά οι ερωτήσεις στο Ελμάου: Τι είπαν οι G7 για την κρίση στην Ελλάδα»;

Εμφανώς ενοχλημένη ήταν από αυτό η 'Ανγκελα Μέρκελ, η οποία φέρεται να είπε: «Οι έλληνες είναι απλώς ένα από τα πολλά θέματα που είδαμε, δεν έλαβε μεγάλο χώρο στις συζητήσεις». 

Το άρθρο της Bild τονίζει ότι λόγω της επικείμενης πτώχευσης του κράτους, η Ελλάδα ήταν μόνιμα θέμα σε όλες τις συζητήσεις, ακόμα στην σύσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με τον Μπάρακ Ομπάμα, με τον πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και τον ηγέτη της Ιαπωνίας Σίντζο 'Αμπε. 

To δημοσίευμα, επίσης, αναφέρει : «Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ταξίδεψε ειδικά στην Βαυαρία για να μιλήσει για την φτώχεια στην Αφρική και την Ασία και από την Βαυαρία εστάλη σκληρό μήνυμα στην Αθήνα: Για τους έλληνες ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως ισχύουν για όλο τον υπόλοιπο κόσμο»

Σύμφωνα, πάντα, με την Bild, στην Βαυαρία υπήρξε συνάντηση της Λαγκάρντ με τον Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ, όπου αναφέρθηκε το θέμα της Ελλάδας.  

Η εφημερίδα καταλήγει: «Παρά το γεγονός ότι η 'Ανγκελα Μερκελ ανέφερε στο τέλος της συνόδου κορυφής ότι «όλες οι χώρες της G7 είναι ενωμένες στην προσπάθεια για να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την καγγελάριο, «η Αθήνα πρέπει να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, να προτείνει και να κάνει τις απαραίτητες εργασίες. Συνεχίζει να επικρατεί αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις».