current views are: 1

9 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση10:48

Κομισιόν: Εξετάζουμε με προσοχή τη νέα πρόταση της Ελλάδας (Βίντεο)

Στη διαδικασία της αξιολόγησης της νέας ελληνικής πρότασης βρίσκεται η Κομισιόν, αφού επιβεβαίωσε και επίσημα ότι έλαβε την ελληνική πρόταση.

Δημοσίευση 10:48’
αρθρο-newpost

Στη διαδικασία της αξιολόγησης της νέας ελληνικής πρότασης βρίσκεται η Κομισιόν, αφού επιβεβαίωσε και επίσημα ότι έλαβε την ελληνική πρόταση.

Στη διαδικασία της αξιολόγησης της νέας ελληνικής πρότασης βρίσκεται η Κομισιόν, αφού επιβεβαίωσε και επίσημα ότι έλαβε την πρόταση.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε:

Ποικίλες προτάσεις κυκλοφορούν περιλαμβανομένων και νέων εισηγήσεων που έφτασαν το πρωϊ. Οι τρεις θεσμοί αξιολογούν αυτές τις εισηγήσεις με επιμέλεια και προσοχή.

«Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο, περιμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτησή τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν μετά την υποβολή των νέων προτάσεων από την κυβέρνηση πληρείται η προυπόθεση που είχε θέσει ο Πρόεδρος Γιούνκερ για νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι στην παρούσα φάση αναλύονται οι προτάσεις και στη συνέχεια θα εξεταστούν άλλες πρωτοβουλίες και συναντήσεις.

Νωρίτερα, όπως πρώτο μετέδωσε το newpost.gr, η ελληνική κυβέρνηση είχε επιβεβαιώσει πως είχε αποστείλει νέα πρόταση με πρόσθετες προτάσεις στα δημοσιονομικά και τη διαχείριση του χρέους.

Εξάλλου κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε χθες στον ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισι δύο κείμενα και πως περιμένουν την επίσημη απάντηση. 

Ωστόσο, αρχικά το Bloomberg μετέδωσε ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης από τους πιστωτές. Αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση είπαν στο πρακτορείο πως η πρόταση δεν είναι αξιόπιστη.


σχετικα αρθρα