Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την εκτίμηση ότι ακόμη και στα μέσα της ερχόμενη εβδομάδας είναι πιθανό να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, εξέφρασε από την Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, η οποία επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και περιέχει διάταξη για τη σύσταση Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «πολύ πιθανό» να υπογραφεί το σχετικό Μνημόνιο συνεργασίας, κατά την διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη την ερχόμενη εβδομάδα. 

Όπως είπε ο Υπουργός Ενέργειας, η επένδυση θα ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει περί τις 10.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 47 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η χώρα μας θα μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας, γεγονός θα δώσει ώθηση στο αναπτυξιακό κομμάτι και θα αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον

«Η ενέργεια μπορεί να γίνει όχημα για έξοδο από την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά.