current views are: 3

9 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση12:45

Σόιμπλε: Είμαστε ακόμα μακριά από συμβιβασμό – Η μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας

Το χάσμα απόψεων ανάμεσα στον ίδιο και τον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι οι απόψεις του παραμένουν ακόμα διαφορετικές από εκείνες του έλληνα υπουργού Οικονομικών. 

Δημοσίευση 12:45’
αρθρο-newpost

Το χάσμα απόψεων ανάμεσα στον ίδιο και τον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι οι απόψεις του παραμένουν ακόμα διαφορετικές από εκείνες του έλληνα υπουργού Οικονομικών. 

Το χάσμα απόψεων ανάμεσα στον ίδιο και τον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι οι απόψεις του παραμένουν ακόμα διαφορετικές από εκείνες του έλληνα υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο ανέφερε ότι ο έλληνας ομόλογός του εργάζεται σκληρά.  

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε:

Γερμανία και Ελλάδα είμαστε ακόμα σε απόσταση από έναν πιθανό συμβιβασμό που θα κρατήσει τη χώρα μακριά από τη χρεοκοπία. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ απέρριψε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ένταση στις σχέσεις του με τη γερμανίδα Καγκελάριο, με αιχμή το ελληνικό ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πρέπει να ξοδεύουμε πολύ χρόνο για τέτοιες φήμες», μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο του CDU στο Βερολίνο. Όπως είπε, με την κ. Μέρκελ βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Επιπλέον, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε ήδη κατά την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα να παίξει παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game) με τη Γερμανία» και πρόσθεσε:

Είναι στο χέρι της Ελλάδας, αν θέλει να αναλάβει τα δύσκολα βάρη της προσαρμογής ή όχι. 

Στουμπ: Ο κίνδυνος μόλυνσης από ένα Grexit δεν είναι τόσο μεγάλος

Από την πλευρά του ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Alex Stubb είπε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ», σημείωσε ωστόσο ότι η υπομονή ορισμένων υπουργών έχει αρχίσει να εξαντλείται.

Σε ερώτηση πόσο επικίνδυνη θα ήταν μια ελληνική έξοδος από το ευρώ, ο Stubb δήλωσε: «Ο κίνδυνος της μόλυνσης δεν είναι τόσο μεγάλος όσο πριν από μερικά χρόνια». 


σχετικα αρθρα