Σκληρό... πρεσάρισμα στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό, που αποτελούν βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ασκούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας μάλιστα το ζήτημα στον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, οι 22 βουλευτές χτυπούν το «καμπανάκι» για άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και απέστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη και τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι πρέπει να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχουσών μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από τη συζήτηση της Παρασκευής σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανέφεραν σε συζητήσεις τους, ότι θα πρέπει να εξεταστεί η ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, προκειμένου να βρεθούν οι δανειστές προ τετελεσμένου.  

Αναλυτικά η επιστολή

«ΠΡΟΣ:

-Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα Αλέξιο 

-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

  κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη

-Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

 κ. Στρατούλη Δημήτριο

-Γενικό Γραμματέα Κυβέρνησης, κ. Σαγιά Σπυρίδων

Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Οι αιτούντες βουλευτές

Σταθάς Ιωάννης

Βέττας Δημήτριος

Γαϊτάνη Ιωάννα

Δελημήτρος Κωνσταντίνος

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

Ζάννας Ζήσης

Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα

Κυρίτση Αγλαΐα

Λεουτσάκος Ευστάθιος

Μακρή Ραχήλ

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαλάκης Νίκος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Ουρσουζίδης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Πετράκος Αθανάσιος

Πολάκης Παύλος

Σκούμας Αθανάσιος

Σωτηρίου Ελένη

Τσανάκα Αλεξάνδρα

Χαραλαμπίδου Δέσποινα 

Ψαρρέα Ελένη»