«Στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί προοπτική και όχι εφιαλτικά σενάρια - "από τη μια καταστροφή στην άλλη" - ούτως ώστε οι άνθρωποι να έχουν μια ευκαιρία, γιατί πρόκειται για τους Έλληνες πολίτες, γιατί πρόκειται για την κοινή προοπτική», δήλωσε ο Βέρνερ Φάιμαν.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς:

Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, που γίνονται σε ολοένα και συχνότερα διαστήματα, συζητούνται πιθανές καταστροφές, και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ολισθαίνει από τη μια συζήτηση χρεοκοπίας στην άλλη, από την μια συζήτηση ενός Grexit στην επόμενη για Grexit, ή θα βρούμε μια κοινή λύση.

«Υπάρχει μια καλή ευκαιρία για να τερματιστεί αυτή η μόνιμη κατάσταση αδιεξόδου», σημείωσε και πρόσθεσε:

Αυτό απαιτεί τη διεξαγωγή εντατικών συνομιλιών με την Ελλάδα, και θα πρέπει να υπάρξει επεξεργασία ενός σχεδίου για την Ελλάδα, ένα είδος πενταετούς σχεδίου, και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φανεί ότι η Ευρώπη λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα προβλήματα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τηλεφώνησε στον αυστριακό καγκελάριο και τον ευχαρίστησε που είναι ένας από τους πολιτικούς στην Ευρώπη που υποστηρίζει μια μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Φάιμαν.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Φάιμαν τόνισε ότι θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και με τους αρμόδιους της ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός που ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντικό.