Τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί σύντομα μία συμφωνία για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν τόνισε ότι ακόμη κι αν η χώρα έβγαινε από το ευρώ, το νομισματικό μπλοκ είναι τώρα σε πολύ καλύτερη θέση για να αντέξει τους κλυδωνισμούς.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία συμφωνία σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο Πάντοαν, μιλώντας στο τηλεοπτική δίκτυο CNBC και πρόσθεσε:

Εάν συνέβαινε ένα ατύχημα θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποια ωστικά κύματα στο σύστημα, αλλά το σύστημα είναι πολύ ισχυρό, είναι πολύ πιο ισχυρό απ' ότι ήταν όταν όλα ξεκίνησαν το 2010 και το 2012.

Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ιταλία θα μπορούσε να είναι η επόμενη στη σειρά εάν η Ελλάδα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη και είπε οτι τα σημάδια μίας αύξησης στα επιτόκια δεν είναι απειλητικά για το δημόσιο χρέος της Ιταλίας.

«Η αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να θεωρηθεί μία "επιστροφή στην ομαλότητα" και είναι καλή για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία σε μακροπρόθεσμη βάση», υπογράμμισε.