Εν αναμονή της απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επί της νέας πρότασης που απεστάλη, βρίσκεται το Μαξίμου,  με την Κομισιόν να τονίζει ότι «εξετάζει προσεκτικά» τα νέα κείμενα της Αθήνας. 

Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ διέψευσε «κύκλους της ΕΕ», που επικαλούνταν το Reuters, και οι οποίοι ανέφεραν αξιωματούχοι της Κομισιόν τόνιζαν ότι απερρίφθη η ελληνική πρόταση ως ανεπαρκής.

«Εξετάζουμε ενδελεχώς την ελληνική πρόταση και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ομιλούν εκ μέρους της Επιτροπής», τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που υποστήριζε ότι «η πρόταση που υποβλήθηκε δεν είναι επαρκής για να προχωρήσει η διαδικασία», επικαλούμενο αξιωματούχο. «Δεν είναι επαρκές και δεν είναι αποδεκτό από τα κράτη μέλη», πρόσθεσε ένας δεύτερος αξιωματούχος, σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Το βρετανικό πρακτορείο διευκρινίζει πως ο δεύτερος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με τον όρο να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι η ελληνική πρόταση δεν περιέχει καμιά λύση στη διένεξη μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Δήλωσε ακόμη ότι περιέχει προτάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους που οι πιστωτές δεν θα μπορούσαν να αποδεχθούν.