Το ελληνικό ζήτημα προκαλεί και εσωκομματικά ζητήματα για τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αφού εκτός από τους βουλευτές του CDU/CSU έχει πλέον να αντιμετωπίσει και υψηλόβαθμα στελέχη.

Τα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αλλά και των Χριστιανοκοινωνιστών αντιτίθενται στην πρόθεση της κυρίας Μέρκελ να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, τουλάχιστον χωρίς να επιβληθούν σκληροί όροι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel δεν είναι μόνο οι συνήθεις «αντάρτες» που αντιδρούν στις κινήσεις της καγκελαρίου αλλά και σημαντικά στελέχη. Ένα από αυτά είναι και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, Φόλκερ Κάουντερ, ο οποίος απαίτησε συμμετοχή του ΔΝΤ στη συμφωνία. «Το Ταμείο πρέπει να παραμείνει στο "πλοίο", διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσουμε. Δεν είναι δυνατόν ο δανειολήπτης να καθορίζει στον δανειοδότη τους όρους που θα δοθεί ένα δάνειο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το επιτελείο της καγκελαρίου ανησυχεί όπως όλα δείχνουν για το αποτέλεσμα μιας πιθανής ψηφοφορίας στο γερμανικό κοινοβούλιο. Kι αυτό γιατί μπορεί να λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην Μέρκελ.