Αφορμή για ένα άρθρο στην βρετανική εφημερίδα Independent στάθηκε μία ερώτηση αναγνώστριας για το αν θα πρέπει να προγραμματίσει διακοπές στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα βγει από την Ευρωζώνη, στην οποία η εφημερίδα απαντά να πάρει μετρητά γιατί θα γίνει... επιδρομή στα ΑΤΜ. 

Η εφημερίδα απαντά στην «αναγνώστρια» ότι ο Ιούνιος είναι εκπληκτική εποχή για ένα ταξίδι στην χώρα μας και θεωρεί ότι είναι μάλλον απίθανο η Ελλάδα να ξαναμπεί στην δραχμή πριν το τέλος του Ιουνίου, καθώς η προθεσμία για τον ΣΥΡΙΖΑ για να εξοφλήσει το σύνολο των δόσεων είναι το τέλος του μήνα. 

Ωστόσο, προσθέτει το άρθρο, στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής οικονομίας, όλα μπορούν να συμβούν.

H εφημερίδα γράφει: 

Ας υποθέσουμε ότι συμβαίνει ένα Grexit όταν είστε στο ταξίδι. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι μια... επιδρομή στα ATM, καθώς οι ντόπιοι θα θελήσουν να πάρουν όσο περισσότερα ευρώ μπορούν. Είναι το νόμισμα που είναι πιο πιθανό να δυναμώσει όταν φύγει από την Ευρωζώνη ο πιο αδύναμος κρίκος. Αν η Ελλάδα θα έμπαινε ξανά στην δραχμή, η αξία της θα εξισορροπούνταν απέναντι στο ευρώ. 

Συμπληρώνει, δε, το δημοσίευμα: «Οπότε μην βασιστείτε σε αυτά τα μηχανηματα. Αντ' αυτού, πάρ'τα μαζί σας μετρητά. Οπότε, αν συμβεί αυτό το γεγονός ενώ είστε στην ξαπλώστρα, το μόνο που θα συμβεί είναι ότι θα γίνετε ακόμα πιο δημοφιλείς με τους έτσι και αλλιώς πολύ φιλικούς ντόπιους.

Αν πάλι ανησυχείτε για τις διαμαρτυρίες που θα λάβουν χώρα, ο καλύτερος τρόπος να διαφυλαχθείτε ειναι να αγοράσετε το κατάλληλο πακέτο διακοπών, που θα σας κρατήσει ασφαλή απέναντι στο οτιδήποτε και θα κάνει διασκεδαστικές τις διακοπές σας» καταλήγει.