Το μπαλάκι στο γήπεδο των δανειστών έχει πετάξει σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο η ελληνική πλευρά, που περιμένει μια απάντηση εκ μέρους τους. 
 
Όπως τόνισε στο newpost.gr, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το ελληνικό ζήτημα καθώς έχουν περάσει 30 ώρες από την αποστολή της πρότασης στους δανειστές  και πλέον αναμένεται μια απάντηση. «Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι χρειάζεται», υπογράμμισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος στο newpost
 
Όπως τονίζεται στις νέες προτάσεις - προσθήκες, περιλαμβάνεται το χρέος και το δημοσιονομικό, και χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη τη στάση να μην έχει απαντηθεί η νέα πρόταση. 
 
Αναρωτιούνται μάλιστα γιατί δεν υπάρχει μια αντιπρόταση έστω εκ μέρους τους για το χρέος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι αρχικές προθέσεις των δανειστών ήταν να βρεθεί ο έλληνας πρωθυπουργός σε μια συνάντηση σήμερα, η οποία θα οδηγείτο σε ανάκριση. Ωστόσο οι ελληνικές αντιπροτάσεις αντιστρέφουν τους ρόλους, δίνοντας πρόκριμα στην ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια της τριμερούς
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως διακρίνεται μια διαφορά στις θέσεις Γερμανίας και Γαλλίας.
 
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επισήμαναν μάλιστα πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της, καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Δευτέρα αργά το βράδυ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο / απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες».