Η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την 'Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ο χρόνος που τελειώνει για την Ελλάδα, αλλά και ο εσωκομματικός πόλεμος που δέχεται η καγγελάριος για την υποστήριξή της στην χώρα μας κυριαρχούν στον γερμανικό τύπο. 

«Η Μέρκελ είναι μόνη της στο θέμα της βοήθειας στην Ελλάδα» αναφέρει με πηχιαίο τίτλο η Bild, η οποία σημειώνει στο άρθρό της ότι όλο και αυξάνονται οι εσωκομματικές φωνές ενάντια στην βοηθεια στην Ελλάδα, με την Μέρκελ να ακολουθεί έναν μοναχικό δρόμο. 

«Πόσα εκατομμύρια θέλουν πια στην Ελλάδα;» φέρονται να ρωτούν συνεχώς την Μέρκελ οι βουλευτές του κομματός της, οι οποίοι... γκρινιάζουν για την υποστήριξη στην Ελλάδα και τα νέα πακέτα βοήθεια στο κράτος. 

'Οπως αναφέρει η εφημερίδα, «ο αριθμός των βουλευτών που είναι πρόθυμοι να καταψηφίσουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ η επόμενη ψηφοφορία για βοήθεια προς στην χώρα στην Ομοσπονδιακή Βουλή θα είναι ένα κρίσιμο τεστ για το κόμμα της καγγελαρίου».

«Με την πλάτη στον τοίχο» αναφέρει η Handelsblatt ότι βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι «σήμερα στις Βρυξέλλες θα παιχτεί η επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος», ενώ αναρωτιέται αν ο Τσίπρας, ο Ολάντ και ο Μέρκελ στην σημερινή συνάντηση θα μπορέσουν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό των διαπραγματεύσεων. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν και θα προσπαθήσουν να βρουν μια συμβιβαστική λύση στην διαμάχη με τους πιστωτές, την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αλλά βαδίζουν αργά»

«Η νέα πρόταση του Τσίπρα είναι μόλις τρεις σελίδες» αναφέρει η Die Welt στον τίτλο της.

'Οπως αναφέρει η εφημερίδα «η Ελλάδα είναι μπροστά στην σοβαρή απειλή της χρεοκοπίας, με το πρόγραμμα βοήθειας να τερματίζεται στα τέλη του Ιουνίου».

«Την Τετάρτη το βράδυ ο Τσίπρας θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με την Μέρκελ και τον Ολάντ, σε μια συνάντηση που θεωρείται ότι είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για την Ελλάδα για να καταλήξει σε διαπραγματεύσεις μετά από τέσσερις μήνες. Η Ελλάδα χρειάζονται επειγόντως νέα κεφάλαια για να καλυφθούν οι εκκρεμείς δόσεις των δανείων, την ώρα που όλα βρίσκονται στον αέρα» καταλήγει η εφημερίδα.

Σε «στάση αναμονής για τον Αλέξη Τσίπρα» αναφέρεται το άρθρο της Frankfurter Zeitung Allgemeine, η οποία τονίζει ότι «το ελληνικό θέμα βρίσκεται στην πιο αποφασιστική του φάση. Ο Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα με την καγγελάριο Μέρκελ, ενώ αξιωματούχος του κόμματός του μίλησε για «εκπλήξεις» στην ελληνική τηλεόραση. 

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «κρίσιμη περίοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των πιστωτών.  Είναι σαφές ότι πρέπει να επιτυχουν συμφωνία με τους δανειστές και για να το κάνουν οφείλουν να παρουσιάσουν ένα συγκεκριμένο και λεπτομερές σχέδιο μεταρρυθμίσεων. «Ο Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα με τα «αφεντικά» και οι κορυφαίοι ηγέτες θα προχωρήσουν την συζήτηση μόνο αν υπάρχει πραγματικά αξιόλογο περιεχόμενο» επισημαίνει η εφημερίδα.