Να μην υπάρξει καμία αντιλαϊκή συμφωνία κάλεσε την κυβέρνηση από το Δίσοτμο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «τόσο τα ραβασάκια τα χτεσινά, όσο και τα σημερινά σουρτα - φερτα του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης με τους εταίρους ετοιμάζουν τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, μια νέα λαιμητόμο κατά των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε «χρειάζεται εδώ και τώρα παλλαϊκός πανεργατικος αγώνας σε όλη τη χώρα, όλου του λαού μας, της νεολαίας, έτσι ώστε να καταργηθούν οριστικά τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, να υπάρξει ανάκτηση των απωλειών του λαού μας από την κρίση. Να μην υπάρξει καμία νέα αντιλαϊκή συμφωνία, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ και για αυτό να δώσουμε όλοι αύριο το παρών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη πάνω από 600 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και του υπόλοιπου μαζικού λαϊκού κινήματος.»