Παραδέχτηκε πως ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ απέρριψε την κλήση του Αλέξη Τσίπρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως δεν είναι σωστό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην ανταποκρίνεται σε κάλεσμα ενός πρωθυπουργού, και δεν είναι σωστό να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.

Μιλώντας ενόψει της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την 'Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, ο κ. Χουντής σημείωσε πως η σημερινή ημέρα είναι πράγματι κρίσιμη αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσουν η δημοκρατία και οι κόκκινες γραμμές που έχει δώσει στην κυβέρνηση ο ελληνικός λαός.

Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός θα δείξει αποφασιστικότητα και θα απαντήσει τόσο στα προβλήματα της Ελλάδας όσο και στα προβλήματα της Ευρώπης. Διευκρίνισε πάντως ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σημείωσε ότι κρίσιμο είναι η στήριξη του ελληνικού λαού. Ο κ. Χουντής σημείωσε ότι το Eurogroup δεν είναι θεσμός, είναι καταφυγή και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μεταξύ πολιτικών ηγετών και πολιτικών θεσμών.