Καμία συνάντηση δεν είναι προγραμματισμένη μεταξύ Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ μεταδίδει το Reuters. 

Επικαλούμενο γάλλο αξιωματούχο το πρακτορείο αναφέρει πως οι τρεις θα συναντούνταν σήμερα ωστόσο σύμφωνα τόσο με τον γάλλο αξιωματούχο όσο και με ευρωπαίους αξιωματούχους, η συνάντηση είναι στον αέρα. 

«Σε αυτή τη φάση καμία συνάντηση δεν έχει προγραμματιστεί. Θα δούμε τι θα γίνει όταν φτάσουν στις Βρυξέλλες», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Νωρίτερα κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επισήμαναν πάντως πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της, καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Δευτέρα αργά το βράδυ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο / απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητική πηγή που μίλησε στο newpost.gr, «η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι χρειάζεται. Περιμένουμε μία απάντηση». 

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτ δήλωνε πως μια συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν υπάρξει σχετικό αίτημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρόλο που η Γερμανίδα καγκελάριος δεν σχεδιάζει μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνομιλίες μαζί του κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες