κατηγορηματικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απέρριψε κάθε σκέψη, όπως είπε, για πρόωρες εκλογές.
«Δεν πάμε σε εκλογές και είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να σκεφθεί η κυβέρνηση. Είναι ισχυρή και αποφασίζει», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε:

 «Όσοι μιλούν για εκλογές και απεργάζονται σενάρια, έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους και θέλουν να θολώσουν τα νερά για να μην πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

 Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη, ότι «ο λαός εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι η μοναδική πολιτική δύναμη, που όσα έχει κάνει, δεν θα τα έκανε κανείς άλλος, μέχρι τώρα».

   

    Η συναίνεση

«Η απαραίτητη συναίνεση που χρειάζεται η χώρα, είναι δικό μας θέμα και δεν επιβάλλεται από κανέναν τρίτο», τόνισε, εξ άλλου, ο Γ. Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει χθεσινές, σχετικές, δηλώσεις του κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρέν.

 Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης και ότι ο ρόλος της Τρόικας είναι να ελέγχει τους όρους εκπλήρωσης των όρων της σύμβασης του δανείου των 110 δισ. «Δεν ζητάμε λευκή επιταγή και ΝΑΙ σ΄όλα, από τα πολιτικά κόμματα, για την επίτευξη της συναίνεσης», είπε.

Ο εκπρόσωπος άσκησε κριτική στην ΝΔ για τη στάση της και την κατηγόρησε ότι «κάνει πώς δεν καταλαβαίνει και σφυρίζει αδιάφορα, θέλοντας να ρίξει από πάνω της τις ευθύνες της για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα - κι αν δεν καταλαβαίνει την εθνική αναγκαιότητα της συναίνεσης και την ανάληψη ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, τότε είναι υπόλογη».

 Περαιτέρω, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι την κρίση τη δημιούργησε η ΝΔ, αφήνοντας αθωράκιστη την χώρα, όταν ξέσπασε η κρίση και πρόσθεσε ότι ζητάει από τα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια να εγκρίνουν την στήριξη της Ελλάδας.