current views are: 6

10 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση10:41

Κομισιόν: Οι ελληνικές προτάσεις δεν αντανακλούν όσα συμφωνήθηκαν- Η απάντηση της κυβέρνησης

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, για να επιλυθούν οι διαφορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δημοσίευση 10:41’
αρθρο-newpost

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, για να επιλυθούν οι διαφορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, για να επιλυθούν οι διαφορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λίγες ώρες μετά τις ελληνικές διαρροές που πετούσαν το μπαλάκι στους δανειστές, όπως έγραψε πρώτο το Newpost.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπενθύμισε πως ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, «έχει πει στους εκπροσώπους της Ελλάδας ότι οι τελευταίες προτάσεις δεν αντανακλούν τις προηγούμενες συζητήσεις» ενώ η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της τονίζει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον Πιερ Μοσκοβισί και πως σήμερα «για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση».

Όπως είπε ο κ. Σχοινάς:

«Ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, ενημέρωσε χθες το απόγευμα τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι τελευταίες τους προτάσεις δεν αντανακλούν τις συζητήσεις μεταξύ του Προέδρου Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης και αυτές μεταξύ του επιτρόπου Μοσκοβισί και των Ελλήνων υπουργών το απόγευμα της Δευτέρας».

Επίσης ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι «οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των διαφορετικών θέσεων και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ομόθυμη συμφωνία ανάμεσα στα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Γι’ αυτή την τελική ώθηση η Επιτροπή είναι της άποψης ότι η μπάλα είναι πλέον ξεκάθαρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης που οφείλει να ανταποκριθεί στη συμφωνία της συνάντησης με τον πρόεδρο Γιούνκερ την περασμένη Τετάρτη».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην ενδεχόμενη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο κ. Σχοινάς δήλωσε:

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχέδιο για συνάντηση του Γιουνκέρ με τον Τσίπρα σήμερα.

 

 


σχετικα αρθρα