Ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές και ποιος ήταν ο σημαντικότερος λόγος για την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι:  «Περιμένουμε πάνω από 100.000 να έρθουν στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό που μας στέρησε τη δεύτερη θέση στις εκλογές του 2012 με τον Βαγγέλη Βενιζέλο πρόεδρο ήταν η ιστορία με τον Άκη Τσοχατζόπουλο που μας έσκασε προεκλογικά. Είχαμε 35.000 κόσμο που ψήφισε πριν από λίγες ημέρες για τους και βέβαια για τον πρόεδρο ο αριθμός θα τριπλασιαστεί».

«Δεν είμαστε κόμμα κυβερνητικό. Έχουμε πάρει εντολή αντιπολίτευσης και ανασυγκρότησης του κόμματος. Θα αντιπολιτευτούμε σκληρά αν είμαι πρόεδρος, αλλά έντιμα. Δεν θα λέμε εμείς αυτά που έλεγε ο Τσίπρας, που αποκαλούσε τους αντιπάλους του Πινοσέτ και προδότες».

Για την ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές τόνισε: «Δεν θα ψηφίσουμε το κείμενο των 47 σελίδων αν τελικά αυτή είναι η συμφωνία με τους δανειστές, διότι αποτελεί επιδείνωση σε σχέση με το mail Χαρδούβελη. Εδώ και ένα μήνα ψάχνουν συμφωνία. Πιο πριν με τον Βαρουφάκη, ο οποίος είναι ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της μεταπολίτευσης δεν γινόταν διαπραγμάτευση, αλλά θέατρο.

«Η κυβέρνηση έριξε την προηγούμενη και επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό. Όλοι αυτοί, οι 162 βουλευτές βομβαρδίζουν με ψέματα τον ελληνικό λαό ότι μόνο με αυτή την Κυβέρνηση γίνεται διαπραγμάτευση. Ε, αφού γίνεται καλή διαπραγμάτευση ας ψηφίσουν αυτοί το προϊόν της διαπραγμάτευσης.

Το ψέμα προσγειώθηκε. Ξέρετε πόσους λαοπρόβλητους είχαμε αυτή την πενταετία και εξαφανίστηκαν; Η κρίση παράγει δυσαρέσκεια. Όταν κόβεις ευρώ από το ΕΚΑΣ ο κόσμος δεν θα σε ράνει με ροδοπέταλα. Αλλά όταν λες ψέματα ότι θα πάρεις λεφτά από την Κίνα και τη Ρωσία, όλα αυτά τα βρίσκεις μπροστά σου. Το ΚΚΕ είχε δίκιο που έλεγε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. Αυτός που χαράξαμε εμείς στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης και ευρώ. Η χώρα μας είναι σε τροχιά Grexit. Το πείραμα Τσίπρα είναι αποτυχημένο, ακόμα και ο Πούτιν είπε στον πρωθυπουργό να κάνει συμφωνία με τους δανειστές».