Κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι, οι οποίοι εισήλθαν χθες σε Πεδίο Βολής της Άνδρου, κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» του Πολεμικού Ναυτικού. 

Ειδικότερα, το πλοίο υποκλοπών «Tσαρνταλί» (ÇANDARLI ), αγνοώντας τις σχετικές προειδοποιήσεις εισήλθε στο Πεδίο Βολής την ώρα που τα πλοία του ελληνικού στόλου πραγματοποιούσαν βολές εναντίον εναέριο «στόχου».

Η πρόκληση δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο τούρκος κυβερνήτης του «Τσανταρλί» απαντούσε στις προειδοποιήσεις ότι «το Πεδίο Βολής δεν είναι αναγνωρισμένο», αρνούμενος έτσι να αποχωρήσει από την ελληνική άσκηση

Η αντίδραση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ήταν άμεση. Δύο μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χαμηλή διέλευση πάνω από το τουρκικό πλοίο υποκλοπών, το οποίο δεν αποχωρούσε μέχρι τη στιγμή που μια βολή από πλοίο του ΠΝ έσκασε περίπου 300 γυάρδες από τη πλώρη του. 

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το «Tσαρνταλί» επιχειρεί προκλητικές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια ελληνικής άσκησης, καθώς αρκετές φορές έχουν επισημανθεί οι μεθοδεύσεις των Τούρκων στην περιοχή. 

Στην άσκηση παραβρέθηκε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επιβιβάστηκε στην Φ/Γ «ΣΠΕΤΣΑΙ» και παρακολούθησε την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 15» που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Αιγαίο.