Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες με τις δηλώσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων σχετικά με την συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με την γερμανίδα Καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο.

Από χθες το απόγευμα εξελίσσεται ένα πινγκ πονγκ δηλώσεων για το αν τελικά θα υπάρξει σήμερα συνάντηση της τριμερούς, με τους Ευρωπαίους να προσπαθούν να «χρεώσουν» την συνάντηση στην ελληνική πλευρά.

Ενώ χθες το βράδυ ανακοινώθηκε και επίσημα το ραντεβού από την ελληνική κυβέρνηση, σήμερα το πρωί γάλλος αξιωματούχος  δήλωσε στο Reuters πως, η συνάντηση είναι στον αέρα. 

«Σε αυτή τη φάση καμία συνάντηση δεν έχει προγραμματιστεί. Θα δούμε τι θα γίνει όταν φτάσουν στις Βρυξέλλες», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άφησε να εννοηθεί πως δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο αυτής εάν ο κ. Τσίπρας το θελήσει. 

 «Βεβαίως και θα συναντήσω τον Τσίπρα αν το θέλει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την διαπραγμάτευση τόνισε ότι θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ.

Νωρίτερα στο ίδιο μήκος κύματος η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς, επισημαίνοντας ότι «θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση αν το ζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας». 

Σκληραίνοντας την στάση της η ελληνική πλευρά απαντά πως «μόνο αν υπάρχει εδάφος θα γίνει συνάντηση του πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ».