Ρήγμα στη γερμανική κυβέρνηση για τους όρους διάσωσης της Ελλάδας αποκαλύπτει η Die Welt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις σχετικές φήμες πυροδότησαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του συγκυβερνώντας κόμματος SPD, Carsten Schneider, ο οποίος είπε σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η Καγκελάριος αφαίρεσε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το ρόλο του βασικού διαπραγματευτή στο ελληνικό ζήτημα.

«Πρέπει να μάθετε ότι η ένωση της παράταξης έχει διαρρηχθεί και μαζί της θα παρασύρει αυτή την κυβέρνηση στο τέλος», είπε ο Schneider.

 Ο εκπρόσωπος εξήγησε πως η Άνγκελα Μέρκελ στερεί από τον Σόιμπλε το δικαίωμα να διαπραγματεύεται, ο οποίος πλέον θα έχει την ίδια θέση στις συζητήσεις με τον όμολογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις αλλά όχι να χειρίζεται τη διαπραγμάτευση», είπε ο Schneider. «Πλέον η διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Άνγκελα Μέρκελ».

Όπως είπε, μεταξύ της Μέρκελ και του Σόιμπλε υπάρχει ανάλογη σχέση με αυτή των Τσίπρα-Βαρουφάκη", ενώ διαφωνούν για τις μεταξύ τους ευθύνες στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται πως οι φήμες για «ρήξη» στις σχέσεις της Μέρκελ με τον Σόιμπλε οργιάζαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της γερμανίδας καγκελαρίου και του γερμανού υπουργού Οικονομικών διέψευσαν τα δημοσιεύματα.