current views are: 4

10 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση16:43

Επικοινωνία Παππά με ευρωπαίο αξιωματούχο – Διαφωνούν στο πρωτογενές πλεόνασμα

Επικοινωνία με τον ανώτερο ευρωπαίο αξιωματούχο είχε ο υπουργός Επικρατείας, επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Νϊκος Παππάς. 

Δημοσίευση 16:43’
αρθρο-newpost

Επικοινωνία με τον ανώτερο ευρωπαίο αξιωματούχο είχε ο υπουργός Επικρατείας, επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Νϊκος Παππάς. 

Επικοινωνία με τον ανώτερο ευρωπαίο αξιωματούχο είχε ο υπουργός Επικρατείας, επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Νίκος Παππάς

Από τη συνομιλία κατέστη σαφές ότι υπάρχει διαφωνία στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ ο κ. Παππάς τόνισε στον  αξιωματούχο της ΕΕ ότι ακόμα η ελληνική πλευρά αναμένει την απάντηση των εταίρων στην επικαιροποιημένη πρόταση που κατέθεσε η Αθήνα.

I contacted senior EC official. Confirmed that we disagree on surpluses and that we should expect detailed feedback on our proposals.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) June 10, 2015

 

Το παρασκήνιο της συνεννόησης Ελλάδας-Επιτροπής είναι έντονο, καθώς τις προηγούμενες ώρες υπήρξε πόλεμος διαρροών για το εάν υπάρχει σχόλιο της Κομισιόν επί της ελληνικής π΄ροτασης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, «ενημέρωσε χθες το απόγευμα τις ελληνικές αρχές ότι οι τελευταίες προτάσεις δεν αντανακλούν τις προηγούμενες συζητήσεις».

Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης. Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον Πιερ Μοσκοβισί» και πως «για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση».

 

 


σχετικα αρθρα