Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία είναι η Ελλάδα και οι δανειστές, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί σε γαλλικό πρακτορείο. 

«Πιστεύω, περισσότερο από ποτέ, ότι είναι δυνατή μια συμφωνία εάν όλοι συμμερίζονται την πολιτική βούληση. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος και πρόσθεσε ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικά θέματα κ. Μοσκοβισί εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εξέλιξη των συνομιλιών ενώ είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες που ο Επίτροπος επισημαίνει ότι μια «ανάσα» μένει για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο κ. Μοσκοβισί υπενθύμισε ωστόσο ότι υπάρχει μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της μια διαφωνία όσον αφορά στους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπονται στην πρόταση που υπέβαλαν τη νύχτα της Δευτέρας οι ελληνικές αρχές.

Είπε μάλιστα ότι επικοινώνησε με «τον εκπρόσωπο των ελληνικών αρχών το απόγευμα της Τρίτης για να του αναφέρω εξ ονόματος της Επιτροπής ότι είχαμε διαφωνίες για τους προτεινόμενους δημοσιονομικούς στόχους».

Σε κάθε περίπτωση σημειώνεται ότι πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς ο Μοσκοβισί είναι εκείνος που χειρίζεται το ελληνικό ζήτημα τις τελευταίες μέρες στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο γαλλικός Τύπος σήμερα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό ζήτημα και τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες τονίζοντας ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία παρά τη δημόσια ρητορική, ενώ ο γερμανικός Τύπος κάνει λόγο για ραγδαίες εξελίξεις απόψε.

Το πρακτορείο ειδήσεων MNI, μεταδίδει πως Κομισιόν και ελληνική κυβέρνηση εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας, με την έγκριση του Eurogroup.