«Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι η Ελλάδα πρώτη προτεραιότητα. Βιάζεται και κάνει συμβιβασμούς. Η Μέρκελ παίρνει πάνω της το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες και αφήνει έξω τον ασυμβίβαστο Σόιμπλε» τονίζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt

«Ο Σόιμπλε είναι ο πολιτικός που εκστομίζει συχνά τη λέξη Grexit στο υπουργικό συμβούλιο. Αντίθετα με τη Μέρκελ, πιστεύει ότι πρέπει είναι λίγοι συμβιβασμοί που θα γίνουν με την Αθήνα» προσθέτει. «Υπάρχει ρήγμα μεταξυ Μέρκελ και Σόιμπλε, η σχέση τους μοιάζει με αυτή του Τσίπρα και του Βαρουφάκη... Η Μέρκελ τού αφαίρεσε την εντολή διαπραγμάτευσης» δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ. 

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση με αυτή του Βαρουφάκη... Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δίνει συνέχεια συνεντεύξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις των Αθηνών με τους πιστωτές. Καλό θα είναι να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις, όπως και ο Βαρουφάκης. Η Μέρκελ και ο Τσίπρας θα πρέπει να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε ο Σνάιντερ.